Havermoutkoeken

Ingrediënten havermoutkoeken:

  • 200 gram havermout
  • 2 eieren
  • 50 gram gesmolten kokosvet (en wat extra om in te vetten)
  • 1 eetlepel honing

Bereiding havermoutkoeken:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de havermout met de eieren, de honing en de kokosolie tot een deeg
  • Vet een taartvorm in met wat kokosolie bekleed met het deeg
  • Zet het deeg ca 25 minuten in de oven
  • Laat het geheel afkoelen en breek de koek in stukken of snijd er mooie repen van

havermoutkoeken

Deze havermoutkoeken zijn heerlijk als tussendoortje maar ook lekker als ontbijt. Je kunt ze zelfs door de yoghurt heen brokkelen 😉

Havermout

Havermout is erg gezond omdat het tijdens de spijsvertering bindt met galzout, waardoor deze niet geresorbeerd wordt maar via de ontlasting het lichaam verlaat. Omdat galzouten in het lichaam gemaakt worden uit cholesterol, biedt het regelmatig eten van havermout een natuurlijke manier om de cholesterolspiegel omlaag te brengen.
Haver is van nature glutenvrij. Omdat haver, haverkorrels, havermout en havermeel vaak verwerkt worden in bedrijven waar ook tarwe verwerkt wordt, kunnen ze gluten bevatten en zijn daardoor vaak niet geschikt voor een glutenvrij dieet. Glutenvrije havermout is verkrijgbaar.

Leuk weetje!
Havermout werkt productieverhogend bij borstvoeding, wat inhoudt dat er meer melk geproduceerd wordt.