Kastanjecake blauwe bessen walnoten

Ingrediënten kastanjecake blauwe bessen walnoten:

  • 120 gram kastanjemeel
  • 4 bananen
  • 4 eieren
  • 60 ml gesmolten kokosolie (en een beetje om de cakevorm in te vetten)
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 4 el rauwe cacao
  • 75 gram blauwe bessen
  • 1 flinke hand walnoten
  • 1 tl vanillepoeder

kastanjecake blauwe bessen walnoten

Bereiding kastanjecake blauwe bessen walnoten:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de cakevorm in met wat kokosolie
  • Doe het kastanjemeel, de bananen en de eieren in de keukenmachine en mix tot je een egale massa hebt.
  • Voeg het wijnsteenbakpoeder, het vanillepoeder en de cacaopoeder toe en mix nog even
  • Verkruimel de walnoten in stukken
  • Voeg de walnoten en blauwe bessen toe aan het beslag en mix nog heel kort
  • Giet het beslag in de cakevorm en plaats het 45 minuten in de oven
  • Na 45 minuten even controleren of de cake klaar is

kastanjecake blauwe bessen walnoten

Lekker smullen van deze heerlijke cake.

kastanjecake blauwe bessen walnoten

Wist je dat kastanjemeel een glutenvrij meel is die je heel goed als vervanging voor andere meelsoorten kan gebruiken. Kastanjemeel smaakt wat notie en een beetje zoet. Bovendien is kastanjemeel ook nog gezond doordat het rijk is aan goede koolhydraten en eiwitten. Daarnaast bevat het ook kalium, magnesium en vitamine E.