Pasta met geroosterde tomaatjes

Pasta met geroosterde tomaatjes voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 ml olijfolie
  • zeezout
  • 200-250 gram spelt-, rijst-, of boekweit penne
  • 15 zongedroogde tomaten (met olie)
  • 2 tenen knoflook
  • paar takjes tijm
  • 25 gram pijnboompitten
  • paar handenvol verse bladspinazie
  • stuk verse feta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de cherrytomaatje en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en zeezout.
  3. Zet ze minstens 30 min in de oven tot ze beginnen te verschrompelen.
  4. Maak met de zongedroogde tomaatjes (uitgelekt), de knoflook, 80 ml olijfolie en de tijmblaadjes de pesto door ze in de keukenmachine te pureren. Op het einde de pijnboompitten erbij en dan nog heel kort pureren.
  5. Kook de pasta. Wanneer de pasta klaar is roer je de pesto erdoorheen.
  6. Leg een flinke hand spinazie op het bord, schep hier de pasta overheen.
  7. Verdeel de tomaatjes erover en verkruimel de fetakaas eroverheen.