Pasta tomaat, paprika en olijven

Ingrediënten pasta tomaat, paprika en olijven voor 4 personen:

  • 300 gram spelt of volkorenpasta
  • 250 gram snoeptomaten
  • 3 zoete puntpaprika’s (of 2 rode paprika’s)
  • ca 15 biologische kalamataolijven (zonder pit)
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 100 gram feta
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kokosolie
  • vers himalaya- of zeezout

Bereiding pasta tomaat, paprika en olijven:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Halveer de snoeptomaatjes
  • Leg de snoeptomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie en een beetje zout
  • Zet de tomaatjes 25 minuten in de oven
  • Kook de pasta
  • Snijd de paprika in blokjes
  • Pel de knoflook en snijd deze heel fijn (of pers)
  • Verhit 1 tl kokosolie in de pan
  • Bak de paprikablokjes ca 5 minuten
  • Voeg de knoflook toe en bak nog even kort mee
  • Doe de paprika en de tomaatjes bij de pasta
  • Roer de balsamicoazijn erdoor
  • Snijd de olijven in kleine ringen
  • Snijd de basilicum in reepjes
  • Voeg de basilicum en olijven toe en roer door de pasta
  • Brokkel als laatste de feta over de pasta

Smullen maar!

pasta tomaat, paprika en olijven