Pompoencake sinaasappel pindakaas

Ik ben gek op pindakaas en pompoen en deze combinatie is ook nog eens goddelijk ;-). Een tijdje geleden dronk ik voor het eerst een smoothie met zowel pompoen als pindakaas en die was zo lekker… Zonde om daar niks mee te doen dus maakte ik een recept voor een cake met deze ingrediënten. En eerlijk is eerlijk mijn missie is geslaagd. Een heerlijke cake boordevol groentes, frisse smaak van sinaasappel en een vleugje pindakaas. Heerlijk!

Ingrediënten pompoencake sinaasappel pindakaas (voor 1 kleine cake):

  • 150 gram speltmeel
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • 200 gram pompoen
  • 1 grote el pindakaas
  • 2 eieren
  • 50 gram palmsuiker/kokosbloesemsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 tl vanille poeder
  • 60 ml gesmolten biologische kokosolie extra vierge

Bereiding pompoencake sinaasappel pindakaas:

  • Stoom de pompoen gaar en laat deze afkoelen
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet een klein cakeblik in met kokosolie of bekleed met bakpapier
  • Meng alle ingrediënten in de keukenmachine
  • Bak de cake in ca 50 minuten gaar

pompoencake sinaasappel pindakaas

Geniet ervan!