Smoothie speculaas kokosroom

Recept smoothie speculaas kokosroom (2 glazen):

– 4 grote dadels
– 100 gram Griekse yoghurt
– 300 gram spinazie
– 1 flinke peer
– 1/2 theelepel speculaaskruiden
– 1 blikje kokosmelk
– 1 theelepel vanillepoeder
– 6 amandelen

Bereiding smoothie speculaas kokosroom:

– Zet het blikje kokosmelk minimaal een avond van te voren in de koelkast zodat het kokosvocht en de kokoscrème van elkaar kunnen scheiden.
– Week de dadels ca. 5 – 10 minuten in water zodat ze zacht worden.
– Giet het water af en doe samen met de yoghurt, peer en speculaaskruiden in de blender.
– Voeg de spinazie (in delen) toe en blend tot een geheel
– Schep de kokoscrème voorzichtig uit het blikje in de blender (het kokoswater heb je niet nodig maar kun je apart opdrinken).
– Voeg de vanillepoeder en de amandelen toe.
– Blend nog even kort
smoothie speculaas kokosroom